Det är många som frågar mig hur de ska gå till väga för att skapa en riktigt bra bar där hemma. De flesta frågor kretsar kring vilken sprit de ska köpa hem till festen eller vad de kan göra med den där ”blåa flaskan” (blue curacau) som de har haft hemma i skåpet sedan 1992. Det är inte ovanligt att man har ett smockfullt barskåp men att det ändå bara blir Gin/Tonic för hela slanten. Såhär ska det inte behöva vara.

Jag vill här och nu tipsa om en väldigt effektiv metod för att få sin hemmabar precis dit man vill. Detta genom en 1-2-3-metod. Följer man denna så kommer man inom en ganska kort period ha byggt upp en hemmabar som inte bara är välutrustad och genomtänkt utan som man också kan hantera.

1. Inventera vad som finns hemma. Börja med att se över utgångsdatum (Ja, sprit kan faktiskt bli dålig. Speciellt de spritsorter som innehåller mycket socker) och rensa ut sådant som ni inte tycker om. Detta kommer inte användas och kommer bara fortsätta att ta plats.

2. Sätt basen på spritsortimentet och utgå till en början från de 3 bas-spritsorterna. (Vodka, Gin, Rom). Utifrån dessa tre sorter kan an bygga vidare egentligen hur långt som helst.

3. Efterforska och sök inspiration bland cocktails. Googla och hitta recept och drinkar som ni tycker om eller som verkar spännande. Kanske drack ni någon helt fantastisk cocktail sist ni var ute på stan? Ta reda på vad den heter och vad den innehåller och lägg på minnet. Spara ner det och köp hem ingredienserna för just den drinken. Sen bygger ni vidare en drink i taget i eget tempo. Beroende på takten så kommer ni inom en snar framtid ha ett utbud i barskåpet OCH en tillhörande, egengjord, drinkbok!

8b23c5de-703f-4361-83d5-e8abe96c8311

Vodka, Gin och Rom – En stabil bas att börja med när man ska bygga upp sitt barskåp där hemma.

Bonustips!

När det kommer till att ex förbereda inför fest eller liknande är att ladda på med frukter, bär osv istället för att bara tänka på vilken alkohol man ska ha. Lägg krutet på att ha ordentligt med is och roliga glas! Koka dina egna frukt- och bärpuréer (ex hallon, jordgubb, björnbär, äpple), sätt fram ett enormt fruktfat + kniv/skärbräda som gästerna får använda sig av. Vid en bjudning där ni väljer att ha en öppen bar så passar detta upplägg perfekt! Extra bra blir det om ni lägger fram er egengjorda drinklista bestående av 3-4 drinkar som gästerna kan göra. På den drinklistan står det även HUR de ska gå till väga, vilka ingredienser de ska använda och hur de ska garnera. En garanterad succé!

6c73f529-ece8-429e-b09a-1073728c1304
8858c0d8-0d84-4eab-a10c-2160dfa7566a
Lycka till!

Tveka inte att kontakta mig om ni har frågor eller funderingar.
sebastian@tornellochbar.se

Psst! – ”Törnell & Bar” finns på Facebook! Klicka in och följ med på vår resa. Där kommer ni få ta del av fler tips och även få inspiration kring mat, dryck och musik! Varmt välkomna!

https://www.facebook.com/tornellochbar