Fredagstipset!!!

På söndag träder vi in i en ny månad. Inget superkonstigt med det. Vi gör ju det tolv gånger per år. Detta skifte skiljer sig dock från övriga. Det är som om en helt ny värld öppnas för många av oss. Det är som en på-knapp aktiverar ”uppladdning inför jul” och allt blir helt plötsligt upppyntat, tillsnoffsat och röd-guld-glittrigt. Att kalendern visar december innebär att julkalendern drar igång, julklappsletandet gasar igång på allvar och julmusik hörs vart man än befinner sig.

Jag måste erkänna att jag inte är ett superstort fan av Julen i sig pga av all hets den förgiftar folk, inklusive mig själv, med. Dock går det inte att komma ifrån så mycket gott denna högtid drar med sig. Mat och dryck i mass samt många trevliga sammankomster med familj och vänner.

Det drar ju även igång ett rejält race nu på söndag, nämligen ”glögg-racet”! Vi svenskar dricker ca 5 miljoner(!) liter glögg per år och i år är nog inget undantag.
Så för att hjälpa er lite på vägen så kommer här ett trevligt alternativ för nästa glöggbjudning; ”Dufvenkrooks”.

Dufvenkrooks har en serie olika sorter på bolaget och varför inte testa dem alla? Smaker som ”choklad” eller ”whiskey” finns att tillgå och jag kan tycka att all variation ifrån Blossas klassiska glögg (inget ont sagt om denna legend) kan vara nyttig.

Senare i december kommer jag lägga upp mitt recept på min egen glöggblandning så ni även kan få testa på den där hemma.

Har ni kanske ett eget recept ni vill dela med er av eller något annat bra tips när det kommer till glögg och allt som hör där till? Tveka inte, lägg upp det här på sidan direkt!

Glad 1a Advent på förhand på er alla!