FREDAGSTIPSET (som blev ett Lördagstips)!!!

Denna veckas tips påminner påtagligt om Fredagstipset som var för 14 dagar sedan. Dock kan jag inte hålla mig att tipsa om denna fantastiska kombination!
Den går i samma spår som det tidigare tipset i och med äpple och att det är Sangria-style på det hela. DOCK är det en stor skillnad i både smak och blandning.
Man kan likväl blanda den som en kanna eller en drink i taget, det är helt upp till er.

Receptet nedan är för en kanna (4-5 pers).

“Bourbon Apple Sangria”

Du behöver;
1 st stort rött äpple, som du slicar i tunna skivor.
1 st stort grönt äpple, som du slicar i tunna skivor.
1 st stort gult äpple, som du slicar i tunna skivor.
2 dl äppeljuice
8 cl bourbon
5 cl citronjuice alt 1st pressad citron.
1 liter äpplecider (4,5% alcohol alt 7.0% alcohol)
Hel is

Såhär gör du;
Häll i äpplena äppeljuicen, bourbon och citronjuicen i en kanna. Rör. Ställ in i kylen i ca 30 min för att smakerna ska dra ut ordentligt och blanda sig. Toppa upp med cidern. Servera i glas som är fyllda med is.

Trevlig helg!