Årstiden som råder bjuder på otroliga smaker, dofter och färger. Detta går givetvis i linje med både vilken mat- och drycksäsong vi är i. Vi har lämnat de somriga frukterna och bären och öppnar nu ett helt nytt kapitel med ingredienser.

Veckans tips är en cocktail som jag tror inte så många har hört talas om. Dock ack så god! Jag skulle råda er nu när det är AW-Fredag, att ta med era kollegor till en bar som kan sina cocktails och fråga efter vad jag snart kommer berätta om. Jag är helt övertygad att de kommer, om inte exakt just denna men något väl så liknande, kunna lösa det för er! Tips på sådana i Göteborg skulle vara Norda Bar (Clarion Post), Familjen, Spisa. Det finns absolut fler riktigt bra cocktailbarer i Göteborg men där har ni några att gå på. Om ni inte har tänkt att storma ut på stan ikväll så varför inte knacka ihop ett glas av den hemma till TV-soffan ikväll?

Njut av hösten och definitivt av denna fantastiska drink!

 

 

“Autumn punch”

För ett glas behöver du;
½ rött äpple
Några torkade tranbär, nejlikor och fikon
5-6 cl fruktigt vitt vin (Cabernet Sauvignon är ex på ett sådant)
1 kanelstång (hel)
Muskotnöt
Champagne

Blanda ihop, alt skaka med mkt is. Häll upp i vinglas men lämna plats åt ca 8cl champagne som ni efteråt toppar upp med. Garnera med färskt äpple och muskotnöt.

 

Om du önskar blanda en hel kanna behöver du;
3st röda äpplen
½ dl Torkade tranbär
½ dl torkade fikon (valfritt)
1 dl fruktigt vitt vin 3 dl äpplecider
4 st kanalstång (hel)
1 matsked nejlikor
Muskotnöt
Champagne

Blanda ihop allt i en kanna och låt stå någon timme i kylen, alt rör ner mkt is. Häll upp i vinglas men lämna plats åt ca 8cl champagne som ni efteråt toppar upp med. Garnera med färskt äpple och muskotnöt.

 

Trevlig helg!

 

(Inspiration och bild: Kirantarun.com)